Spet je to ta svet

To je maska. Jaz v maski. Za masko. Za njo sem se skrivala vse od avgusta od 2020, ko sem na tem blogu objavila zadnji zapis. Včasih skrivanje za masko morda pride prav, a za tole kirurško se je v času, ko smo se ubadali s korono, res težko dihalo. Dobesedno in figurativno. Če že dihaš težko, kako težko je ob tem še pisati blog … In tako je šel tojetasvet.si za dve leti v izolacijo.

Večinoma doma – večinoma v izolaciji

Prispodobe na stran – kje sem se zares skrivala dve leti? Hja, tam kjer vsi – večinoma doma.

Pa ne samo doma-doma – tako doma, kot smo bili marca 2020 res doma zabarikadirani vsi. Takole – a se še spomnite prazne Čopove?

Prenova stanovanja z najlepšimi razgledi

Moj doma je jeseni 2020 dobil povsem drug pomen – malo pred začetkom korona krize sva z Janinom kupila stanovanje, ki sva ga v dobre pol leta s pomočjo arhitekte in prijateljice Maruše iz nič spremenila v za naju popoln dom. Potovanje je bilo zahtevno in včasih nepredvidljivo. Ciljna destinacija pa takšna, kot sva jo pogosto navajena s “ta pravih” potovanj – z lepim razgledom.

Prenovljeno mansardno stanovanje

Končni rezultat mojega najbolj razburljivega potovanja do sedaj – potovanja do novega doma (foto: Teodor Hribovšek).

Ker sva si uredila res krasne razglede tako navzven kot v interierju, mi v bistvu ni bilo prav nič hudo, ko se je jeseni 2020 začel drugi koronski val. V tem sem na srečo povsem asimptomatsko (in zato brez kakršnih koli zdravstvenih zapletov) “sodelovala” tudi sama. In bila tako za čas samoizolacije pač spet zelo doma.

To je ta svet na pavzo – življenje na full speed

A tokratni doma je trajal nekoli dlje, kot sprva predvideno. Pravzaprav se je zavlekel v celo leto 2021 in še celo v 2022. Temu so botrovali različni, zelo pomembni razlogi.

2021 je bilo res pestro leto, da se reče! S sodelavci z DROM Agency smo se fino našvicali z nekaj norimi projekti, na katere sem neizmerno ponosna.

Poleti 2021 pa sem “cirkus” prve polovice leta okronala še z najtežjim, a hkrati najlepšim “osebnim projektom”, ki to ni. S prihodom frišnega člana naše “večinoma doma” misije. Z Janinom sva dobila sina, Marley in Beti pa konkurenco – v prisrčnosti, glasnosti in včasih tudi v poskusih demontaže našega stanovanja.

Naš junior v prvem mesecu življenja.

Naš junior v prvem mesecu življenja.

No, a se zdaj razume, zakaj je bil blog začasno na pavzi?

A zares je bil na pavzi samo blog. Življenje nikakor ne. In prav tako ne tudi potovanja in izleti.

Izleti in potovanja v času “dvoletne izolacije”

Kljub vsem omejitvam in prepovedim sva se marca 2021 skoraj pretihotapila na Kanarce.

Ker sem od takrat naprej vedno težje hodila (česar seveda ne bom nikoli priznala ;), sem se do poletja privlekla celo na nekaj nižjih hribov.

Ko smo se z jesenjo privadili na nov družinski ritem, je bilo juniorja seveda treba hitro potovalno krstiti. In smo šli v najino priljubljeno mesto in omiljeno deželo vsakega potovalnega navdušenca – v toskansko prestolnico Firence.

Z začetkom leta 2022 pa je bil itak skrajni čas, da se zadeve lotimo tudi bolj resno – z letali in vsem, kar pritiče čisto pravemu potovanju – padla je Madeira.

In preden sem se z zaključkom porodniškega dopusta počasi poslovila od dvoletnega “večinoma doma”, smo poletje – tokrat prvič – preživeli #vanlife style. S 3-tedenskim roadtripom po Dalmaciji.

To je ta svet se vrača

No, pa se je kar nekaj dogajalo, a ne?

In čas je, da za začetek vse to “nadoknadim” na blogu.

Prihajajo zapisi in zgodbe o tem, kako sem iz stanovanja lastnoročno metala stekleno volno, kako je bilo z zgnitim tramom in kako v resnici izgleda prenova staromeščanskega mansardnega stanovanja.

Pa o tem, kako je bilo potovati (z letalom) na Kanarce v koronskih časih.

In o tem, kam se na izlet po Sloveniji odpravit, če recimo nisi najbolj fit. Naj si bo zato, ker s sabo nosiš “dodatne kile” ali pač zato, ker enostavno nisi ravno v formi svojega življenja.

Pa o tem, kaj lahko v Firencah počneš z otroškim vozičkom. In otrokom v njem.

In seveda o najbolj svežem potovanju na Madeiro.

Ter o mojem do sedaj nabolj nenačrtovanem potovanju po Dalmaciji z avtodomom.

Kaj naj rečem – spet je to ta svet. Nepredvidljiv in vsak dan drugačen.

Se beremo!

Vsi Prispevki